+385 91 4673 551 / +385 98 315 058
Krk

Krk

Zlatni otok

Smješten u središtu Kvarnerskog zaljeva, otok Krk prepoznat je kao jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih i kulturnih ljepota još su mu u antici odredili naziv „zlatni otok“. Kulturološko nasljeđe priskrbilo mu je još jedan naziv – kolijevka hrvatske kulture, a početkom dvadesetog stoljeća prozvaše ga i „šestim kontinentom“.

Kroz otok prolazi 45. paralela, najduži mu je dio 38 kilometara, a najširi oko 20 kilometara. Obala otoka je duga oko 190 km. Najbliže udaljeno kopno je svega stotinjak metara gdje susjedni su otoci Cres, Goli i Rab; pripada mu i više otočića (najveći Plavnik ima 17 km, a manji Školjić samo 400 m obale); ima neobično raznolik reljef, penjući se od sjeverozapada prema jugoistoku – od slikovitih pitomih draga i uvala preko plodnih polja i gustih šuma sa submediteranskom vegetacijom, do predjela gologa krša i pravog planinskog krajolika. Na Krku su tri potoka i dva jezera. Krčka flora sadrži oko 1.400 vrsta kopnenog bilja, što predstavlja gotovo polovicu ukupne flore u Hrvatskoj. Jedinstvena biljka „Barbašova lazarkinja“ svjetski je raritet, raste na svijetu jedino u bašćanskoj uvali. I u fauni ima rariteta, vrste ptica npr. kreću se od orlova/ supova, do orijentalnog stepskog „vrškog tića“. Cijelom tom kompleksnom kontrastu prirodnih osobina treba pribrojiti i mediteransku klimu – topla ljeta i blage zime, hladni kopneni vjetar sa sjeveroistoka/buru i vlažni jugo, te ljetni ugodni zapadnjak-maestral. Doslovce svi putovi vode na Krk: s kopna – preko Krčkog mosta; s mora – brodovima u luke ili lučice, te trajektima u pristanište Valbiska, a iz zraka – avionom u zračnu luku Rijeka kod Omišlja.

Grad Krk je najveće naselje u istoimenoj uvali na jugozapadnom dijelu otoka i danas broji oko 3000 stanovnika. Od starijih naselja na otoku (Omišalj, Dobrinj, Vrbnik i Baška), Krk je jedini smješten uz samu obalu. Predivan je stari dio grada Krka, sa svojim uskim ulicama i “izlizanim” kamenim pločama. Zanimljivo je posjetiti frankopanski kaštel (XV. st.) u središtu grada te nekoliko vrsnih galerija. Sakralni kompleks Katedrale Uznesenja Marijina iz V. stoljeća, čini cjelinu s crkvom sv. Kvirina, zaštitnika grada, u kojoj je izložena sakralna zbirka, te zvonikom iz XVIII.stoljeća.
Otkrijte naš otok i upoznajte njegove čari i bogatua povijesnu baštinu zanimljivu neovisno o godišnjem dobu: prokrstarite njegovim prelijepim raznolikim mjestima, posjetite tisućljetne spomenike, muzeje i galerije. Udahnite zdravlje, pješačeći romantičnim šetnicama uz more ili divljim pastirskim stazama kamenjara. Plivajte u čistom moru, ili biciklom obiđite čitav otok uređenim biciklističkim stazama. Uživajte u čarobnim okusima krčke kuhinje i suptilnom domaćem vinu. Iskoristite boravak za užitke koje vam pruža cijeli otok u punini svoje bogate i raznovrsne smještajne, turističke i ugostiteljske ponude.

Baščanska ploča

Godine 1851., mladi bašćanski svećenik Petar Dorčić, otkrio je u podu ranoromaničke crkve Sv. Lucije u Jurandvoru pokraj Baške veliku kamenu ploču ispisanu glagoljskim znakovima. To otkriće je postalo važan izvor informacija o razvitku hrvatskog glagoljskog pisma, hrvatskog jezika i kulture.

Akvarij u Baškoj

Za ljubitelje mora i podmorja nudi se mogućnost posjeta akvariju u Baški koji pruža jedinstveni doživljaj morskog svijeta i podmorja hrvatskog Jadrana. Bogatstvo i raznovrsnost jadranskih riba (morske mačke, murine…) prikazani su u dvadeset akvarija s dvadeset kubika mora.

Izleti brodom

Zbog blizine preostalih kvarnerskih otoka izazovni su i izleti brodom pa možete jednostavno posjetiti otok Cres na kojem su smještene dojmljive Lubenice, otok Lošinj slavne pomorske tradicije, otok Rab te otok Pag poznat po paškom siru i čipki.

Adresa: Vidikovac 14, 51500 Krk

Karta

Linkovi

Kuća

Kuća se nalazi na brežuljku, 300 m zračne linije od prve gradske plaže. Apartmani se nalaze u prizemlju i orijentirani su prema jugu, smješteni su u lijepo uređenom vrtu od 400 m2. Apartmani su simetrični i imaju površinu od 31 m2. Iza kuće se nalazi veliko parkiralište za 8 vozila. Pješice do plaže ima 8 minuta, a vozilom 2 minute.

Apartmani i rezervacije:

Apartman 1 “Orange” (2+2)

Apartman 2 “Green” (2+2)

Apartman 3 (6+2)

Galerija:

 

Rezervirajte Apartman

Uputite zahtjev za željenim apartmanom i periodom boravka, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku!